• muntwit C97

OTTOCOLL S16 310 ml koker

Otto Chemie
€9,20
(€11,13 Incl. btw)
Binnen 1-3 werkdagen leverbaar
Spiegellijm van professionele kwaliteit. Uitstekende hechting en beschadigt de spiegelcoating niet.
Meer informatie
  • muntwit C97

Daarom Van Dijken Pro

Veilig en gemakkelijk bestellen
Volledig assortiment kit en lijm
Korting voor zakelijke klanten
Afhalen in onze winkel
idealmastercardpinbanktransfer

Spiegellijm is zonder twijfel een van de meest specialistische lijmsoorten. Het materiaal wordt aangewend voor het lijmen van zilverspiegels op verschillende ondergronden. Het is een van de weinige lijmen die de zilverlaag van een spiegel niet aantast. Het is dan ook verstandig om altijd spiegellijm te gebruiken als u een spiegel onder handen gaat nemen. De S16 is een spiegellijm van professionele kwaliteit. Het materiaal is geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals het spanningsnivellerend lijmen van spiegels op keramiek, edelstaal, glas, beton, aluminium, hout en nog een keur aan andere materialen. De lijm is ook bruikbaar voor spiegels van acrylglas en het lijmen van spiegels op gelakt en geëmailleerd glas.

  • De Ottocoll S16 is een neutraal vernettende, 1-componentige siliconenlijm op basis van alcoxy.
  • De S16 hecht probleemloos en zonder primer op alle in de handel gebruikelijke spiegellakken.
  • De lijm beschadigt de spiegelcoating niet, waardoor uw spiegel te allen tijde intact en gaaf blijft.

Voorbehandelen van de te lijmen vlakken

Voordat u de Ottocoll S16 in de praktijk gaat gebruiken, is het belangrijk om de ondergrond waar de spiegel aan wordt bevestigd goed te reinigen. Zorg er dus altijd voor dat de ondergrond vrij is van oude lijm- of kitresten, oliën, water, vuil of andere potentieel verontreinigende stoffen. Maak niet-poreuze ondergronden schoon met de OTTO Cleaner T en een schone doek die niet pluist. Reinig poreuze ondergronden bij voorkeur mechanisch. Voor deze klus kunt u een slijpschijf of staalborstel gebruiken.

Bij het uitharden zet de S16 geleidelijk geringe hoeveelheden alcohol vrij. Zorg voor voldoende luchttoevoer tijdens de verwerking en uitharding van de spiegellijm. Na volledige uitharding is de hoogwaardige spiegellijm geheel reukloos, fysiologisch ongevaarlijk en indifferent. De verhardingstijd neemt evenredig toe met de toenemende sterkte van de laag silicone. 1-componentige silicone is niet geschikt voor vlakke verlijmingen, tenzij de speciale constructieve voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Als u de Ottocoll S16 in lagen dikker dan 15 millimeter wilt opdragen, verdient het aanbeveling om van tevoren contact met onze technische afdeling op te nemen. Die helpt u graag verder en beantwoordt al uw vragen over het product. Check ook altijd vooraf of de materialen die in direct contact met de spiegellijm komen goed compatibel zijn met de S16. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd een beroep doen op de erkende specialisten van Ottoseal.

  • Spanningsnivellerend lijmen van spiegels op keramiek, glas, edelstaal, aluminium, hout, beton etc.
  • Ook geschikt als lijm voor acrylglas spiegels (b.v. Plexiglas®)
  • Lijmen van gelakt en geëmailleerd glas
  • Neutraal vernettende 1-componentige siliconen lijm op basis van alcoxy
  • Hecht zonder primer op alle in de handel gebruikelijke spiegellakken
  • Beschadigt de spiegelcoating niet

Voor de spanningscompenserende verlijming van spiegels op keramiek, glas, kunststof, roestvrij staal aluminium, hout, beton, pleisterwerk metselwerk, gipsplaat, schuimbeton of onbehandeld hout. 

Beoordelingen