Kitspuiten / kitpistolen

 

Bent u opzoek naar professionele kitspuiten? U bent bij Van Dijken Pro op het juiste adres. Wij bieden u een uitgebreid programma kitpistolen / kitspuiten aan voor elke verwerker, voor worsten en kokers, handdruk, luchtdruk of elektrisch aangedreven.

Het beste kitpistool voor jou klus

 

Van Dijken Pro bied u een uitgebreid programma kitpistolen aan voor elke verwerker, voor worsten en kokers, handdruk, luchtdruk, of elektrisch aangedreven.

 

Een kitspuit heb je nodig om bijvoorbeeld montagelijm aan te brengen of om naden en kieren dicht te kitten. Kitspuiten voor hobby matig gebruik of voor de professional. Voor een kleine kit klus of voor een grote kit klus hebben wij verschillende soorten kitspuiten in ons assortiment.

 

Maar welke kitpistool is nu het beste voor welke klus?

Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. De reden hiervoor is dat er veel verschillende kitten zijn met verschillende viscositeit (diktes).

Een dikkere kit zoals bijvoorbeeld een high tack en andere hybride kitten hebben een sterkere kitspuit nodig met een lichte overbrenging. Een kitspuit die niet sterk genoeg is knijp je kapot. En om er voor te zorgen dat je geen pijn in je handen krijgt van het knijpen is een lichte overbrenging heel belangrijk. 

Ook kan de omgevingstemperatuur invloed hebben op hoe makkelijk de kit uit de koker komt. Als de omgevingstemperatuur heel laag is wordt de kit stug en komt deze moeilijker uit de koker. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de kit in een geïsoleerde schuur of bus ligt. Om de kit weer soepel te krijgen wordt deze wel eens in een emmer lauw warm water gelegd.

Kit je in hoeken of plekken met weinig ruimte? Dan kan je een kitspuit gebruiken waar geen drijfstang uit de achterkant komt.

Veel kitten? Dan kan je kiezen voor eenkitspuit op lucht of op accu.

Benieuwd wat de populairste producten zijn? Momenteel zijn dat: