Kitzeep

Van Dijken Pro is officieel partner van Kitzeep. Wij hebben gezamelijk Kitzeep ontwikkeld special voor kitters en verwerkers die hoge eisen stellen aan hun materialen en hun gezondheid.

Lees verder...

Lees meer
Filters

Kitzeep

Kitzeep als professionele afwerkzeep

Alle producten van Kitzeep zijn pH-neutraal. Dit betekent dat deze professionele afwerkzeep niet irriterend is voor de huid. Kitzeep bevat daarnaast geen geur- en kleurstoffen en is biologisch afbreekbaar. Een bijbehorend voordeel is dat Kitzeep geen vergeling of verkleuring geeft de kit. Hierdoor blijft de kwaliteit van het kitproduct behouden!

Kitzeep is ontstaan uit het idee dat kitters en verwerkers zonder zorgen jarenlang kitten en lijmen kunnen verwerken. Er zijn namelijk nog steeds ervaren kitters en verwerkers van kitten die chemische afwasmiddelen en zepen gebruiken als afwerkzeep. Deze zepen zijn veelal voorzien van ontvetters die schade kunnen aanrichten aan de handen.

 

Belang van een goede afwerkzeep

Uit een onderzoek en publicatie van de stichting Arbouw is gebleken dat de kitverwerker vaker last heeft van huidaandoeningen dan andere werknemers in de bouw. Zo blijkt dat 20% van de kitters te maken heeft met een allergische huidaandoening ten opzichte van 8% van alle bouwvakkers. Dit vinden wij zorgwekkend.

Uit praktijkervaring blijkt dat een belangrijk deel van huidirritatie wordt veroorzaakt door het gebruik van een verkeerde zeep als afwerkmiddel. Vaak worden er zepen of afwasmiddelen gebruikt die normaliter thuishoren in de huishouding. Deze afwasmiddelen of zepen zijn daarnaast veelal sterk alkalisch en bevatten dergelijke zepen ook geur- en kleurstoffen, vetvervangers en siliconen. Het effect van een langdurig contact met deze zepen kan schadelijk zijn en nadelige gevolgen hebben voor de verwerker én voor de kit.

Ons huidige productassortiment omvat Kitzeep Gold en Kitzeep Highly Sensitive. Voor particulier gebruik is Kitzeep Kant en Klaar het meest geschikt. Dit is een hoge kwaliteit afwerkzeep die direct gebruiksklaar is.

Naast Kitzeep zijn wij ook officieel dealer van gerenommeerde A-merken waaronder Otto Chemie, SikaBostik, Moeller Stone Care, Dowsil, Tremco Illbruck en Milwaukee. Wilt u meer weten? Of direct bestellen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kitzeep
Lees meer