PVC lijmen voor kunststof leidingsystemen

Bent u op zoek naar een groothandel met een professioneel assortiment aan PVC lijmen? Een lijmspecialist die u kan voorzien van de juiste informatie als het gaat om het verlijmen van PVC? Dan bent u bij Van Dijken Pro aan het juiste adres. Al sinds 1919 zijn wij de thuisbasis voor al uw professionele PVC lijmen. Wij hebben PVC lijmen van de beste merken voor uw in onze webshop geselecteerd. Wilt u meer informatie over onze PVC lijmen? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees verder...

Lees meer
Filters

PVC lijmen voor kunststof leidingsystemen

Hét grote voordeel van Van Dijken Pro

Waarom PVC lijm kopen bij Van Dijken Pro? Dat vertellen wij u natuurlijk maar al te graag. Naast dat wij een compleet assortiment PVC lijmen aanbieden met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, kunnen wij u ook daadwerkelijk voorzien van advies op maat. Het verlenen van extra service voor u als klant vinden wij erg belangrijk. Dankzij onze jarenlange ervaring én expertise met kitten en lijmen zijn wij de juiste partner om u te voorzien van het juiste advies en product. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op en we zorgen er samen voor dat u de juiste PVC lijm vindt.

Het verlijmen van PVC en ABS

Het verlijmen van hard PVC (Polyvinylchloride) en ABS hoe gaat dit in zijn werk? Als professional wilt u natuurlijk dat het verlijmen van PVC vlekkeloos verloopt. Zorg er dan voor dat u een goede PVC lijm als basis neemt. Of het nu gaat om binnen- of buitenleidingen, of een afvoerleiding: Het gaat erom dat u een solide en duurzame verbinding maakt, waardoor lekkages tot het verleden behoren. Onderling kun u hard PVC vlot en betrouwbaar verlijmen. De PVC lijm lost op, waardoor het een geheel word. De lijm dampt uit waardoor het weer een kunststof wordt. We spreken hier niet over een lijmverbinding maar over een lasnaad, dit wordt ook wel een diffusiebinding (koud lassen) genoemd.

Voordat uw begint met lijmen

Als uw PVC of ABS gaat verlijmen trek dan ten alle tijden beschermende rubberen handschoenen aan en zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar uw met de PVC lijm gaat lijmen. De lijmdampen kunnen schadelijk zijn voor u gezondheid.

1. Voorbereiding

Meet de buislengte op en teken deze af met een permanent marker. Het is van belang dat de buis haaks wordt afgezaagd, dit ten dienste van een betere verdelingen van de lijm, hiermee voorkom uw overtollige lijm resten. Schuin het uiteinde van de PVC buis met een speciale afschuiner die geschikt is voor de buis diameter. Dit zorgt ervoor dat de buis gemakkelijker te monteren is en de lijm verspreid beter. De buis moet worden ontbraamd dit kunt u doen met een ontbramer of schuurpapier(Let op: het lijmoppervlak niet schuren). Voor u begint te lijmen controleer eerst of alles past en markeer de juiste montage stand van de fitting. En markeer de juiste insteekdiepte (het lijmvlak) op de buis, een gemaakte lijmverbinding is naderhand niet corrigeerbaar.

2. Reinigen

Voor een optimaal resultaat dienen de te verlijmen ondergronden schoon, droog, vetvrij en op verwerkingstemperatuur te zijn. De te verlijmen PVC delen reinigt uw met een PVC & ABS cleaner op een schone pluisvrije doek. Door het te verlijmen oppervlakten te reinigen zorgt u voor een schone, droge en vetvrije ondergrond en eveneens voor een chemische voorbewerking (voorweken) ten dienste van een beter hechting.

3. Lijmen

De volgende stap is om zorgvuldig de PVC lijm aan te brengen met de speciale (hoogst waarschijnlijk in de dop geïntegreerde) kwast/borstel. Breng de PVC lijm in de lengte richting aan op de afgetekende spie van de PVC buis en in mof met een ronddraaiende richting.

4. Verbinding

Het is nu tijd om de buis en de mof in elkaar te steken en in de juiste positie te draaien, doe dit in een gelijkmatige en vloeiende beweging. Bij een solide verlijming is er een gelijkmatige gesloten lijmring waarneembaar bij de overschakeling van buis naar fitting. Let bij de montage op de markeringen.

5. Afwerking

Het is van belang om direct overtollige lijm restanten te verwijderen. De overtollige lijm restanten kunnen het PVC verzwakken waardoor er breuken en lekkages kunnen ontstaan. De lijmrestanten kunnen verwijderd worden met een Wet Wipe of schone doek. Na het verlijmen van de verbindingen moeten deze ongeveer 5 minuten gepositioneerd blijven afhankelijk van de tempratuur. De droogtijd is cruciaal op de afschuifsterkte bij een droogtijd van (Bij tempraturen van <10◦C, 15 minuten). In de meeste gevallen mag de verbinding pas na 24 uur volledig belast worden.

Er is ook een verwante video van Saba Dinxperlo over het verlijmen van PVC, Saba Dinxperlo schiet te hulp met tips in de onderstaande video.

De meest voorkomende fouten van het verlijmen van PVC

  • PVC buis niet afbramen/ afschuinen
  • PVC buis niet reinigen
  • Lijmoppervlak schuren
  • Te weinig of te veel lijm PVC lijm
  • Open tijd PVC lijm verstreken
  • Lijmverbinding bewegen tijdens uitharden
  • De droogtijd van de PVC lijm niet aanhouden

Direct PVC lijmen online bestellen

Uiteraard kunt PVC lijmen gemakkelijk bestellen via onze webshop. Daarnaast bent u iedere werkdag van harte welkom. Zonder afspraak kunt u gewoon uw PVC lijm afhalen. Wel zo fijn want dan kunt u direct aan de slag voor uw klus. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur geopend. Heeft u vragen of wilt u liever persoonlijk advies van een lijmspecialist? Dan kunt u ons uiteraard altijd mailen of bellen naar 0592 272 780. Wij staan u graag te woord en geven u passend advies.

PVC lijmen voor kunststof leidingsystemen
Lees meer