Polyurethaan / PU kit lijm schuim

Filters
OTTOCOLL P83
€8,95
(€10,83 Incl. btw)
Meer informatie
OTTOCOLL P86
€7,98
(€9,66 Incl. btw)
Meer informatie
OTTOCOLL Rapid
€7,59
(€9,18 Incl. btw)
Meer informatie
OTTOCOLL P520 310ml
€19,80
(€23,96 Incl. btw)
Meer informatie
OTTOCOLL P83 580 ml
€15,33
(€18,55 Incl. btw)
Meer informatie

Polyurethaan / PU kit lijm schuim

Basis: Polyurethaan

Wordt meestal als 1-componentig vochtverhardend product geleverd, maar is voor specifieke toepassingen ook als 2-componenten product verkrijgbaar.

Polyurethanen kennen een breed spectrum van toepassingen. Van lijmen tot hoog elastische kitten, ze hebben een ding gemeen: en hoge hechtsterkte. Een bijzondere toepassing van polyurethaankitten is de pakking-dichting in silo’s en tanks voor b.v. verteringen voor biogas, watertanks en tanks voor industrieel of huishoudelijk afvalwater. Ook bij betonnen tanks en silo’s worden deze kitten gebruikt voor de afdichting van dilataties en aansluitingen.

Toepassing:

  • afdichting van aansluit
  • en dilatatievoegen in gevels, vloeren;
  • als elastische lijm in de bouw (bijv. verlijming van gevel- en wandplaten)
  • voor elastische verlijmingen in de industrie (vliegtuigbouw, carrosserie-bouw, automotive, scheepsbouw, machinebouw. elektrotechnische indu-strie etc.)
  • in het algemeen niet voor beglazingsystemen, omdat door UV-inwerking de hechting van de kit op het glas verloren gaat. Alleen specifiek voor beglazing ontwikkelde PU-kitten zijn voor beglazingssystemen toepasbaar.

Door de hoge vochtgevoeligheid (benodigd voor het hardingsmechanisme) worden de 1-componenten PU-kitten meestal verpakt in aluminium kokers van 310 ml of aluminiumfolie worsten van 400 of 600 ml. Polyurethaankitten kenmerken zich door een goede elasticiteit, een hoge mechanische bestandheid en een goede bestandheid ten opzichte van bepaalde groepen chemicaliën. PU-kitten zijn over het algemeen wel gevoeliger voor UV-belasting, waardoor na enige jaren een aantasting van het oppervlak zichtbaar is.

PU-lijm (voluit polyurethaanlijm) ontstaat door de reactie van isocyanaat met alcohol. Het product van die scheikundige reactie is urethaan, een krachtige polymeer. De lijmverbinding komt tot stand doordat met de lucht aangevoerd water reageert met de urethaanverbindingen. Dit proces staat in vaktermen bekend als polymeriseren.

Lees meer