Rugvulling / Rondschuim

PE of PU rugvulling voor het realiseren van de juiste voegdiepte-breedte verhouding. Rugvulling is een ronde open- (polyurethaan) of geslotencellige (polyethyleen) rugvulling die wordt gebruikt om voegen tussen bouwmaterialen op te vullen.

Lees verder...

Lees meer
Filters

Rugvulling / Rondschuim

PE of PU rugvulling voor het realiseren van de juiste voegdiepte-breedte verhouding

Rugvulling is een ronde open- (polyurethaan) of geslotencellige (polyethyleen) rugvulling die wordt gebruikt om voegen tussen bouwmaterialen op te vullen en er zo voor te zorgen dat de voeg de juiste afmeting zal krijgen qua diepte. Rugvulling  kan worden geleverd in verschillende diameters, van Ø 6 tot 100 mm. 

PE rondprofiel

PE of polyethyleen is een geslotencellig polyethyleenschuim dat veel gebruikt wordt als voegafdichting. Dat wil zeggen dat er door de gesloten cellen geen lucht door het materiaal geblazen kan worden. Polyethyleen is steviger materiaal en is bij voegen die mechanisch of door waterdruk belast worden beter geschikt. De PE-rugvulling wordt gebruikt om de juiste voegdiepte te creëren.

PU rugvulling

PU rugvulling is gemaakt van een opencellig polyurethaanschuim. Door de open cellen wordt lucht afgevoerd en daardoor ontstaat er geen blaasvorming bij het afkitten. Polyurethaan is een zacht materiaal, waardoor deze voegvulling een groter voegverloop kan opvangen vergeleken met PE rugvulling. Rugvulling wordt gebruikt om de juiste voegdiepte te creëren bij het afkitten van voegen.

Rugvulling / Rondschuim
Lees meer