Zacht pvc lijmen

Wilt u weten wat u nodig heeft om zacht PVC te lijmen? Dan bent u bij Van Dijken Pro aan het juiste adres. Wij kunnen u namelijk precies vertellen hoe het lijmen van zacht PVC in zijn werk gaat en adviseren u graag welke producten het beste passen bij uw project. Onder ons productaanbod vertellen wij u graag wat onze toegevoegde waarde is.

 

Lees verder...

Lees meer
Filters
SABA Clean 21
€25,85
(€31,28 Incl. btw)
Meer informatie
Sabacure L
€44,77
(€54,17 Incl. btw)
Meer informatie

Zacht pvc lijmen

Het verlijmen van zacht PVC

De term zacht PVC lijmen spreekt redelijk voor zich. Zachte PVC lijm (ook wel te vinden onder de term: zachte plastic lijm) is een speciale lijmsoort welke geschikt is voor het verlijmen van zachte plastics. Deze professionele contactlijm wordt vooral ingezet voor zachte PVC verlijmingen binnen de transportindustrie, botenbouw, tuinbouw en vijvertechniek. Hierbij kunt u denken aan:

 • zeildoeken voor vrachtwagens en trailers;
 • rubberboot of rib boot;
 • tent grondzeil;
 • vijverdoek;
 • etc.

 

De toegevoegde waarde van Van Dijken Pro

U kunt bij ons eenvoudig en binnen luttele seconden een zachte PVC lijm bestellen. Bij Van Dijken Pro zijn wij er voor de professional met een complex vraagstuk. Naast dat wij een zeer uitgebreid assortiment met een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben, beschikken wij over ruim 100 jaar ervaring. Onze toegevoegde waarde bieden wij, naast onze scherpe prijzen, door u te voorzien van advies. Passend advies! Sterker nog, wij hebben een European Adhesive Specialist (expert in verlijmingen) in huis die u graag helpt.

 

Werkwijze van zacht PVC lijmen

Tijd om starten met uw project! Het is altijd belangrijk om de werkwijze van uw bestelde product goed door te lezen. Het lijmen van zacht PVC is niet moeilijk, maar het is wel goed om te weten wat u moet doen.

 

 1. Start met het reinigen van de oppervlakte, bijvoorbeeld met Saba Cean 21. Zo zorgt u ervoor dat er geen viezigheid of andere resten achterblijven waardoor het resultaat een stuk beter is.
 2. Breng de lijm aan op beide delen.
 3. Laat de lijm drogen totdat deze plakkerig aanvoelt.
 4. Positioneer de beide delen goed en breng de verbinding tot stand. Druk beide onderdelen goed aan.

 

Verschil tussen harde en zachte PVC lijm

De zachte pvc lijm is een elastiche lijm. Hier heb je dan ook een lijmlaag integenstelling tot bij de harde pvc-lijm. Een difussieverbinding wordt ook wel koudlassen genoemd.

 

Overige specialistische informatie

De pvc-lijm is een contactlijm op basis van polyurethaan. Hieronder vind je een aantal andere eigenschappen van pvc-lijm:

 • Weekmakerbestand
 • Zachte lijmnaad
 • Hoge temperatuurbestandheid (tweecomponenten ca. + 85 °C)
 • Watervast
 • Transparant

 

Direct online bestellen

Wilt u direct een zachte PVC-lijm bestellen? Met één druk op de knop is uw gewenste product gemakkelijk besteld via onze webshop. Ook bent u iedere werkdag van harte welkom in onze winkel in Tynaarlo. U kunt uw aankoop direct meenemen naar huis, een product eerst uitvoerig bekijken of advies vragen aan onze specialisten. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies van een professional? Dan kunt u ons uiteraard altijd mailen ([email protected]) of bellen naar 0592-272780. Wij staan u graag te woord en geven u passend advies.

Zacht pvc lijmen
Lees meer