Kit verwijderen

Op deze pagina lichten we graag toe hoe je het beste oude kit kunt verwijderen. Dit is één van de meest gestelde vragen die wij krijgen van onze klanten. Logisch ook, want niemand wordt blij van beschimmelde resten siliconenkit of loslatende montagekit. Graag leggen we je uit hoe je de kitlaag en de kit resten effectief kunt verwijderen zodat jij verder kunt gaan met je werkzaamheden die leiden tot een mooi eindresultaat.

Lees verder...

Lees meer
Filters

Kit verwijderen

 

Lossnijden van de oude kitranden

Begin je met de kitwerkzaamheden, dan is het verwijderen van de oude kit de eerste stap waar je vaak mee moet beginnen. Dan is het zaak dat je de juiste gereedschappen in huis haalt. Je kunt hiervoor een scherp stanleymes gebruiken die geschikt is voor het grovere opruimwerk. Het Milwaukee Schuifmes 18mm en 25mm bevelen wij van harte aan voor het lossnijden van de oude kitvoegen. Je kunt dit doen door aan de weerszijden de kit los te snijden tot de ondergrond. Het Milwaukee Schuifmes is een professioneel stanleymes en vervaardigd uit RVS-kunststof. Scherp genoeg om zelfs de meest hardnekkige kitresten in een mum van tijd los te krijgen. Het mesje van het Milwaukee Schuifmes is afbreekbaar, snel te vervangen en uitgerust met een Auto-lock schuif voor een snellere bladafstelling. Het rubberen handvat van dit stanleymes biedt een stevige antislip grip en is acetonbestendig.

 

Losse kit schrapen uit de voegen

Je kunt natuurlijk na het snijden van de oude kit deze gaan lospeuteren, maar wil je effectiever te werk gaan dan kun je beter de kitvoegschraper van Fugenmeister kopen. Hiermee kun je de resten tot op de ondergrond en aan weerszijden van de kitvoeg losschrapen. Deze voegschraper is speciaal ontwikkeld voor het makkelijk en snel verwijderen van siliconenkit en acrylaatkit. Doordat je werkt vanuit een hoek van 90 graden kun je moeiteloos te werk gaan. Ook voor de grotere oppervlaktes. Je kunt deze Fugenmeister voegsnijder daarnaast voor de meeste ondergronden gebruiken. Denk aan het uitsnijden van voegen in keramisch, graniet en keramisch of natuursteen tegelwerk.

 

Siliconenkit verwijderen met de Silout

Nog even een extra tip van ons. Zitten er oude siliconen kitranden die erg lastig te verwijderen zijn in bijvoorbeeld je badkamer of sanitaire ruimte? Gebruik dan de Otto Silout. Dit is een professionele kitverwijderaar die speciaal is ontwikkeld om restanten van siliconen uit voegen van vervuilde oppervlakken te verwijderen. Ook geschikt voor zuurvrije kit. De Silout is een professionele pasta voor de verwijdering van uitgeharde siliconen kitten en lijmen. Het grote voordeel van de Silout is dat er na de toepassing siliconevrije oppervlaktes ontstaan. Ook verwijdert de OTTO Silout siliconenkit van hout, stenen muren, pleister, beton, glas, porselein, metaal en kunststof. De Silout wordt veel toegepast in de bouw, maar kan ook prima gebruikt worden in bijvoorbeeld je badkamer of keuken. Lees de handleiding goed na om er zeker van te zijn dat de ondergrond er niet door wordt aangetast.

 

Verwijderen van de oude kit

De volgende stap is om de bestaande kitvoeg los te trekken aan oude resten acrylaatkit of MS Polymeerkit. Belangrijk dat je precies op de kitrand snijdt en niet op het tegelwerk. Doseer je krachtsinspanning, oftewel ga niet wild de kit loshalen met brute kracht. Want een teveel aan lichaamskracht kan tot een beschadigde ondergrond leiden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een andere veelgebruikte techniek is het loshalen van een klein stukje kit. Door voorzichtig de rest los te trekken, is het mogelijk om een groot stuk van de kitrand in één keer te verwijderen. Omdat oefening vaak kunst baart, is het verstandig om even te beginnen met een klein stukje voordat je met de wat grootschaliger werkzaamheden start. 

Het is goed mogelijk dat er na het afschrapen van de kit nog wat losse resten rond blijven zwerven. Met deze vladder of kleine handborstel kun je de losse kitresten makkelijk worden weggewerkt.

Samenvattend, met de volgende materialen kun je kit verwijderen als een pro.  

  1. Milwaukee stanleymes met antislip
  2. Fugenmeister voegensnijder
  3. Otto Silout voor het verwijderen van siliconenkit
  4. Professionele vladder voor de restjes kit

Nu ben je klaar voor de volgende fase van het kitwerk. Het schoonmaken van de ondergrond. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als je advies nodig hebt over de producten die hiervoor nodig zijn.

Kit verwijderen
Lees meer