Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Sabacontact 70T: de alleskunner van verlijmen

14 Sep 2021
door VanDijkenPro

Waar is de Sabacontact 70T voor?

U kent het wel: wilt u net gaan varen, maar u ontdekt dat uw rubberboot lek is. Of u merkt ineens dat uw vijverfolie, zeildoek of afdekzeil een scheur(tje) bevat. Heel onhandig op dat moment, maar gelukkig is er vrij gemakkelijk wat aan te doen. Het lijmen van zacht PVC is namelijk een eitje met de Sabacontact 70T.

 

De oplossing voor intensief gebruik

Door intensief gebruik kunnen scheurtjes ontstaan. Het is absoluut niet nodig om heel voorzichtig te doen met het zachte PVC: de oplossing voor een scheurtje in uw PVC of kunstleer ligt namelijk binnen handbereik. De contactlijm Sabacontact 70T is een ware alleskunner op het gebied van deze ondergronden.

 

Toepassingsgebieden van de Sabacontact 70T

Deze contactlijm op basis van polyurethaan wordt voor vele toepassingen gebruikt. Zo is dit een gewild product voor verlijmingen in de transportindustrie. Denk maar aan de zeildoeken voor vrachtwagens en trailers. Maar ook in de botenbouw wordt de Sabacontact 70T veelvuldig gebruikt.

Deze geeft namelijk een zekerheid voor zeer hoge watervastheid. Zo worden rubberboten, rib boten en andere vaartuigen van zacht PVC met gemak gelijmd met behulp van deze sterke contactlijm. En wat dacht u van de tuinbouw? Zeildoeken worden daar veelvuldig gebruikt. Door zowel het veelvuldige gebruik als door externe invloeden kunnen scheurtjes snel ontstaan.

Prettig is dan dat de Sabacontact 70T altijd voor u klaar staat. En dat geldt tevens bij de vijvertechniek. Ook daar moet u zeker weten dat uw PVC-doek absoluut watervast is en dat er niks meer doorheen komt. Merkt u dat er toch een opening hierin is gekomen? Dan is de Sabacontact 70T wat u nodig heeft.

 

Klinkt goed, maar hoe ziet de Sabacontact 70T eruit?

Voordat u beslist of de Sabacontact 70T echt iets voor u is, beschrijven we hoe deze er precies uitziet. Sabacontact-producten zijn kwastbare lijmen op basis van synthetische en natuurlijke grondstoffen. Denk hierbij aan SBS, CR en PU. Ze bevatten een organisch oplosmiddel. Kenmerkend voor deze lijmen zijn het hoge gebruiksgemak, de universele inzetbaarheid en de sterke duurzame verbindingen.

De lijm heeft een viscositeit van circa 2.500 mPa.s. Dit betekent dat het ongeveer twee keer zo ‘stroperig’ is als water. De Sabacontact 70T is transparant. Met behulp van een kwast wordt de lijm aangebracht op zacht PVC-folie of kunstleer.

De lijm is te verkrijgen in een blik van 250 milliliter en in een blik van 1 liter. Zo kiest u gemakkelijk uit de benodigde hoeveelheid voor uw klus. Bij het blik van 250 milliliter zit een kwastje aan het deksel wat direct te gebruiken is. Bij het blik van 1 liter zit geen kwastje, daarvoor kunt u bijvoorbeeld een primerbolletje gebruiken.

 

Werkwijze zacht PVC lijmen met Sabacontact 70T

Bent u klaar om aan de slag te gaan? Kijk dan eerst even naar de werkwijze voor de Sabacontact 70T. Het is absoluut niet moeilijk om deze contactlijm te gebruiken. Wel is het goed om te weten wat u moet doen. Dat vertellen we u nu.

Voor een optimaal resultaat reinigt u de PVC of het kunstleer vooraf met Saba Clean 21. Dit zorgt ervoor dat er geen viezigheid of vet meer achterblijft alvorens u gaat lijmen. Deze restjes zullen anders het lijmresultaat negatief beïnvloeden.

Breng vervolgens de lijm op beide delen aan door deze met een geschikte kwast in te smeren. Belangrijk is dat u de lijm laat drogen totdat deze nog plakkerig aanvoelt. Als dat het geval is dan brengt u de verbinding tot stand. Let er wel op dat u de beide verbindingselementen direct juist positioneert. Verschuiven naderhand is namelijk niet meer mogelijk. Als het goed op zijn plek zit drukt u beide onderdelen goed aan.

 

Veiligheid voorop

Let op: draag altijd zorg voor een veilig gebruik en een verantwoorde omgang met de producten van Saba. U kunt hierover meer lezen op het desbetreffende Saba-veiligheidsinformatieblad. Voor de Sabacontact 70T vindt u die hier. Op de website kunt u deze vinden op de productpagina onder het tabblad ‘documenten’.

 

Extra opmerkingen

Lees vóór het gebruik van de Sabacontact 70T het productblad om helemaal goed voorbereid aan de slag te gaan. Dit productblad vindt u ook op de productpagina onder het tabblad ‘documenten’.

 

Aan de slag

Wilt u zo snel mogelijk aan de slag met de Sabacontact 70T? Of met andere producten die met kitten en lijmen te maken hebben? Bezoek dan onze webshop. U vindt er alles wat u nodig heeft voor uw kit- of lijmklus; van de voorbehandeling tot de afwerking.

 

Neem contact op met VanDijkenPro

Heeft u vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan contact op met ons. Dit kan telefonisch op 0592 - 272 780, per mail op [email protected] of kom langs in onze winkel in Tynaarlo. VanDijkenPro staat voor u klaar zodat u snel met Sabacontact 70T aan de slag kunt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »