Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Voedselindustrie en/of grootkeukens

16 Jun 2021
door Marthijn van der Velde

Van vangst tot bord: hoe wordt vis bewaard?

Woensdag 16 juni 2021 is het Vlaggetjesdag; de dag dat de komst van de Hollandse Nieuwe wordt gevierd. De naam is ontstaan omdat in de haven van Scheveningen de schepen versierd worden met vlaggetjes. Het eerste vaatje mag namelijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Vis is een zeer veelzijdig product. Het is gezond en je kunt er lekkere gerechten mee maken. Het is wel belangrijk dat deze vis dan zijn gehele reis goed wordt bewaard. Van de vangst tot op je bord. Of dat bord nou thuis op tafel ligt of in een restaurant. Maar hoe wordt dat gedaan?

De voedselindustrie en grootkeukens

In de voedselindustrie is hygiëne een immens belangrijk woord. En het blijft niet bij een woord; er worden allemaal eisen gesteld aan productieruimtes, grootkeukens en in de voedselindustrie over het algemeen. Zo moeten de ruimtes goed worden afgedicht. Dit gebeurt met een speciale kit: de DOWSIL DC 798. Deze professionele kit wordt gebruikt voor het afdichten van plaatsen en koelruimtes. Er mag namelijk absoluut geen invloed van buitenaf de koelcel inkomen. Uiteraard mag er ook geen lucht of vocht ontsnappen via voegen of kieren. De DOWSIL kit zorgt ervoor dat de vis in de koelruimte wordt beschermd tegen vuil van buitenaf. Zo blijft de kwaliteit het beste.

In contact met voedsel

Een kit moet in contact met voedsel natuurlijk ook zijn werk blijven doen en geen invloed hebben op het voedsel. Ook daarvoor is de DOWSIL DC 798 een zeer bruikbare kit. De vis die gevangen wordt mag op geen enkel moment inleveren op kwaliteit. Ook in de koelruimtes of de in de productieruimtes moet de vis op hoog niveau verwerkt worden.

Schimmelwerendheid

Schimmel in de koelcel of de productieruimte; u moet er niet aan denken. Dat hoeft gelukkig ook niet bij het gebruik van Ottoseal S110 afdichtingskit. Deze is net zoals de DOWSIL schimmelwerend en kan dus zonder zorgen worden gebruikt in grootkeukens en de voedselindustrie. Hiervoor voldoen beide afdichtingskitten aan diverse normeringen en keuringen. Door de Ottoseal S110 in te zetten zal er ook in vochtige ruimtes, zoals een koelruimte of een productieruimte, geen schimmelvorming ontstaan in voegen en kieren. Zo wordt de kwaliteit van de vis gegarandeerd en weet u dat u pure kwaliteit op uw bord krijgt.

Eigenschappen van de kit

Beide afdichtingskitten, de DOWSIL DC 798 en de Ottoseal S110, zijn zeer UV-bestendig. Hierdoor kunnen ze het zonlicht erg goed verdragen. Ook zijn ze bestand tegen verschillende weersinvloeden en tegen veroudering. Het zijn hiermee de ideale kitten om te gebruiken in een koelruimte en de voedselindustrie.

Werken met vloeistofkerende vloeren

Maar ook vloeren zijn in deze industrie van groot belang. Vloeistofkerende vloeren zijn vloeren die lekkages en het morsen van vloeistoffen kunnen opvangen. Zo dringt de vloeistof niet direct door in de grond en wordt aantasting van de vloer voorkomen. Veel vloeren in de koelruimtes hebben deze eigenschap. Uiteraard moeten de voegen van deze vloeren hetzelfde resultaat bewerkstelligen. De Saba MS Floor is een uitermate geschikte afdichtingskit op basis van MS-Polymeer voor het afdichten van aansluitvoegen in (vloeistofkerende) vloeren. Deze kit is standvast. Zo kiest u voor extra zekerheid en kwaliteit.

Tot op het bord

De kwaliteit van de vis staat op Vlaggetjesdag uiteraard centraal. Maar ook op andere dagen moet vis, en uiteraard ook ander voedsel, van hoge kwaliteit zijn. Het bewaren en verwerken hiervan in koelruimtes en productieruimtes moet daarom op orde zijn. Met de juiste afdichtingskitten wordt deze kwaliteit gewaarborgd. Ook in industriële ruimtes waar een certificering een eis is, is de FDA siliconenkit geschikt. Deze zijn volgens richtlijnen van de Food and Drugs Administration goedgekeurd. Daarmee kunnen deze kitten zonder problemen worden gebruikt voor deze toepassingen.

Verzeker uzelf van kwaliteit

Wilt u er zeker van zijn dat uw koelruimtes en productieruimtes zijn voorzien van de beste afdichtingskitten? Kies dan voor de kwaliteit van de producten in onze webshop. De DOWSIL DC 798, de Ottoseal S110 en de Saba MS Floor zijn online beschikbaar en zijn eenvoudig te bestellen. De meeste producten zijn in meerdere kleuren en in verschillende milliliters te verkrijgen. Zo kiest u de beste afdichtingskit om uw vis van Vlaggetjesdag goed een uitstekende manier te bewaren en te verwerken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »