Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Vernieuwde receptuur voor codex X-Fusion

26 Oct 2020
door S. Greidanus

Vernieuwde receptuur voor codex X-Fusion

 

Ulm, Duitsland – De design-epoxyvoeg codex X-Fusion zette in 2017 een nieuwe standaard neer voor de verwerking van epoxyvoegen: de eerste epoxyvoeg die extreem licht verwerkbaar en goed afwasbaar is – vergelijkbaar met een cementvoegmortel. Ook de verwerkers op de vloer wisten dit te waarderen, en bekroonden het product in Duitsland tijdens de lezersverkiezingen van het vakblad Fliesen&Platten tot ‘Product van het jaar’. Nu is de succesvolle receptuur nog verder verbeterd.

Bekroond product wederom verbeterd

 

Dummy X-Fusion 3-componenten

De gekleurde reactieharsvoegmortel codex X-Fusion kenmerkt zich in eerste instantie door de eenvoudige verwerking – die vergelijkbaar is met die van een cementvoegmortel – en is bij uitstek geschikt voor het verlijmen én voegen van optisch hoogstaande keramische- en natuursteen tegelwerken. Het gesloten, extreem bestendige oppervlak is zeer eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. De voegen blijven permanent mooi en kleurvast. Na drie succesvolle jaren op de markt is de receptuur nu verder geoptimaliseerd. Belangrijke punten bij die doorontwikkeling waren de doorharding bij lage temperaturen, een verdere vermindering van de typische en herkenbare epoxygeur en een beter stand vermogen bij verlijming aan de wand.


De betrouwbare, snelle doorharding maakt snel verder werken mogelijk, zelfs bij lage temperaturen.

 


Hars en verharder worden aan het gekleurde zand toegevoegd, meng dan met een mixer tot een romige substantie.

Betere doorharding

 

Het productontwikkelingsteam van codex is erin geslaagd een aanzienlijke verbetering van de doorharding te bereiken. Zonder de verwerkingstijd van de gebruikelijke 90 minuten te beïnvloeden, hardt het materiaal nu zelfs bij lage temperaturen zeer goed en betrouwbaar door. Dit is met name bij lagere temperaturen een groot voordeel, omdat er direct de volgende dag verder kan worden gewerkt.

Minder sterke geur

 

Dankzij de nieuwe receptuur is het gelukt de typische epoxygeur verder te verminderen. Al in de aangemengde toestand, is deze geur nauwelijks nog waar te nemen. Dit is vooral bij renovatiewerkzaamheden of bij verwerking in gesloten ruimtes een groot voordeel, waar zowel de verwerker als eindgebruiker baat bij hebben. Aangevuld met de reeds aanwezige EC1 Plus certificering kan hiermee op een gezonde manier gebouwd en gewerkt worden.

 

Verbeterd standvermogen

 

Bij de verdere productontwikkeling werd in het bijzonder rekening gehouden met het standvermogen van X-Fusion als lijm. Bij de verlijming aan de wand werd gestreefd naar een verdere optimalisering van de weerstandsklasse R1. Behaald en gecertificeerd is nu de hoogste klasse volgens de norm EN 12004: R2 T. Daarmee laten glasmozaïek en tegels van glas zich nog eenvoudiger verwerken, omdat het werken met een gekleurde lijmmortel hier raadzaam is.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »