Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Onderhoud en reinigen

31 Aug 2020
door S. Greidanus

Onderhoud en reinigen

Bij het onderhoud van siliconenvoegen hoort ook steeds de nauwgezette reiniging van de voegen met een huishoudelijk schoonmaakmiddel. Gebruik bij voorkeur neutrale of alkalische reinigingsmiddelen, omdat schimmels zich in een zuur milieu sterk vermeerderen. Die moeten regelmatig met een in de handel verkrijgbaar desinfectiemiddel, zoals bijvoorbeeld “Dettol”  (Let op: niet bij de Ottoseal S130 / S140) behandelt worden. Een goede ventilatie van de ruimte om de luchtvochtigheid te verminderen is eveneens een noodzakelijke maatregel. Een ander deel van de onderhoudswerkzaamheden is het regelmatige gebruik van Anti-schimmelspray om een eventuele aantasting te voorkomen.

 

Mochten de voegen een schimmelaantasting vertonen, die niet meer met  Anti-schimmelspray kan worden verwijderd, dan moet de voeg worden vervangen. De eerste stap ven een noodzakelijke sanering is steeds de totale verwijdering van de siliconenvoeg. Hiervoor wordt de afdichtingskit eerst mechanisch, en daarna met de Otto-Sillout geheel verwijderd.

 

Om schimmelvorming te voorkomen, is naast de juiste voeggeometrie, voldoende ventileren en regelmatig reinigen ook de silicone afdichtstof bepalend. Daarom biedt OTTO een selectie aan sanitaire silicone, die optimaal geschikt zijn voor de verschillende toepassingsgebieden en eisen.

Met de sanitaire silicone van OTTO, bieden uw sanitaire voegen, van het afdichten van de privé badkamer tot extreem hoge eisen in hotelbadkamers of in de continue vochtigheid van spa's, de schimmel geen groeimogelijkheden.

Alle OTTOSEAL® sanitaire silicone zijn dankzij "EMICODE® EC 1 Plus - zeer emissiearm".

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »