Kitten en lijmen voor in beglazing- / glaskitten

Het afwerken van een kitlaag op glas

Is de kit naar tevredenheid aangebracht? Werk de kitlaag dan af met afwerkzeep / kitzeep en speciaal afwerkgereedschap zoals de Kitspatels van Fugenmeister! Deze kitspatels zijn ontworpen voor de professional.

Lees verder...

Lees meer
Filters

Kitten en lijmen voor in beglazing- / glaskitten

Werkwijze en aandachtspunten bij het kitten van glas

De voorbereidingen en eerste stappen verschillen bij het kitten van glas niet wezenlijk van regulier kitwerk op andere ondergronden. Gaat u eenmaal aan het werk, dan zijn er bij het kitten van glas wel een paar belangrijke aandachtspunten. Zorg er allereerst voor dat de glaslatten (de elementen tussen raam en kozijn die het glas op zijn plaats houden) helemaal schoon en stofvrij zijn. Kit de opening tussen glaslat, sponning en glas vanuit de hoek gelijkmatig, in een rechte lijn en in een rustig werktempo vol. Secuur werken is daarbij van groot belang, vooral omdat glaskitten goed en snel hechten en het dus lastig is om eventuele fouten te corrigeren. Bij glas is het bovendien extra belangrijk dat de kitlaag vol genoeg is. Dit houdt dus in dat het materiaal zonder bubbels en niet-geraakte stukken dient te worden aangebracht. Een matig of slordig gekitte rand heeft namelijk tot gevolg dat er gemakkelijk water bij het kozijn kan komen. Dit zal op den duur leiden tot houtrot.

Het afwerken van een kitlaag op glas

Is de kit naar tevredenheid aangebracht? Werk de kitlaag dan af met afwerkzeep / kitzeep en speciaal afwerkgereedschap zoals de Kitspatels van Fugenmeister! Deze kitspatels zijn ontworpen voor de professional. Ze zijn onmisbaar bij het creëren van strakke voegen. Door de juiste hoek en vorm te kiezen, kunnen nieuwe kitvoegen snel en netjes afgestreken worden. Bij het kitten van glas is het belangrijk om de kitrand minimaal een dag te laten drogen voordat u het glas weer wast.

 

Van Dijken Pro heeft jaren lang ervaring in het adviseren van de juiste productenvoor beglazing- / glas afdichtingen. Heeft u vragen over beglazing- / glas kitten afdichtingen? Neemt u gerust contact met ons op.

 

Kitten en lijmen voor in beglazing- / glaskitten
Lees meer