Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Kitzeep als oplossing

17 Apr 2020
door S. Greidanus

Wij hebben samen met onze partners Kitzeep ontwikkeld voor kitters en verwerkers die hoge eisen stellen aan hun materialen. 

Nog steeds zijn er ervaren kitters en verwerkers van kitten die chemische afwasmiddelen en zepen gebruiken als afwerkzeep. Deze zepen zijn veelal voorzien van ontvetters. Uit een onderzoek en publicatie van de stichting Arbouw is gebleken dat de kitverwerker vaker last heeft van huidaandoeningen dan andere werknemers in de bouw. Zo blijkt dat 20% van de kitters te maken heeft met een allergische huidaandoening ten opzichte van 8% van alle bouwvakkers. Dit vinden wij zorgwekkend.

Uit onze praktijkervaring blijkt dat een belangrijk deel van huidirritatie wordt veroorzaakt door het gebruik van een verkeerde zeep als afwerkmiddel. Vaak worden er zepen of afwasmiddelen gebruikt die normaliter thuishoren in de huishouding. Deze afwasmiddelen of zepen zijn daarnaast veelal sterk alkalisch en bevatten dergelijke zepen ook geur- en kleurstoffen, vetvervangers en siliconen. Het effect van een langdurig contact met deze zepen kan schadelijk zijn en nadelige gevolgen hebben voor de verwerker én voor de kit.

Kitzeep als oplossing

Alle producten in ons assortiment zijn pH-neutraal. Dit betekent dat Kitzeep niet irriterend is voor de huid. Kitzeep bevat daarnaast geen geur- en kleurstoffen en is biologisch afbreekbaar. Een bijbehorend voordeel is dat Kitzeep geen vergeling of verkleuring geeft de kit. Hierdoor blijft de kwaliteit van het kitproduct behouden.

Ons huidige productassortiment omvat Kitzeep Gold en Kitzeep Highly Sensitive. Voor particulier gebruik is Kitzeep kant en klaar het meest geschikt. Dit is een hoge kwaliteit afwerkzeep die direct gebruiksklaar is.

Verkrijgbaar in cans van 1, 5 en 10 liter (met water te verdunnen) een kant-en-klare sprayflakon 500ml.

Nuttige aanvullende producten:

- schilders radiatorkwast

- afstrijkhoutjes

- primerfles met kwast

 

Vrijblijvend advies over de voordelen van KITZEEP producten?

Maak een afspraak via: https://www.vandijkenpro.nl/service/

Wij helpen u graag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »