Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

ALLES OVER GLAS KITTEN

12 Mei 2020
door S. Greidanus

Alles over glas kitten

Werkwijze en aandachtspunten bij het kitten van glas

De voorbereidingen en eerste stappen verschillen bij het kitten van glas niet wezenlijk van regulier kitwerk op andere ondergronden. Gaat u eenmaal aan het werk, dan zijn er bij het kitten van glas wel een paar belangrijke aandachtspunten. Zorg er allereerst voor dat de glaslatten (de elementen tussen raam en kozijn die het glas op zijn plaats houden) helemaal schoon en stofvrij zijn. Kit de opening tussen glaslat, sponning en glas vanuit de hoek gelijkmatig, in een rechte lijn en in een rustig werktempo vol. Secuur werken is daarbij van groot belang, vooral omdat glaskitten goed en snel hechten en het dus lastig is om eventuele fouten te corrigeren. Bij glas is het bovendien extra belangrijk dat de kitlaag vol genoeg is. Dit houdt dus in dat het materiaal zonder bubbels en niet-geraakte stukken dient te worden aangebracht. Een matig of slordig gekitte rand heeft namelijk tot gevolg dat er gemakkelijk water bij het kozijn kan komen. Dit zal op den duur leiden tot houtrot.

 

Welke kit voor ramen af te kitten?

Ga jij je ramen opnieuw kitten? Je hebt keuze uit vele soorten kit, wat het soms lastig maakt om de juiste kit te bepalen. Gebruik je de verkeerde kit, dan kan dit tot isolatie- of vochtproblemen leiden. Er is speciale beglazingskit verkrijgbaar bedoeld voor het afdichten van glas. Deze beglazingskit is doorgaans overschilderbaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor siliconenkit, maar houd er rekening mee dat dit materiaal niet overschilderbaar is.

Ramen schilderen en kitten: welke volgorde?

Laat je jouw ramen opnieuw kitten? De meningen zijn verdeeld over de juiste volgorde: ga je eerst kitten of eerst schilderen? In principe zijn er 2 mogelijkheden:

  • Eerst ramen afkitten, daarna ramen en kitwerk schilderen
  • Eerst ramen schilderen, daarna afkitten met juiste kleur kit

Ramen schilderen na kitten

Het is in Nederland populair om de beglazingskit te schilderen na aanbrengen. Maar is het nodig? Het overschilderen van beglazingskit heeft geen beschermende functie. Het zorgt puur voor een mooie uitstraling.

Tip: Houd er rekening mee dat niet alle beglazingskit overschilderbaar is. Schilder je de verkeerde kit, dan zal de verf na verloop van tijd afbladderen, gaan scheuren en loslaten.

Ramen kitten na schilderen

Er zijn steeds meer bedrijven die eerst de kozijnen schilderen en daarna het glas afkitten. Er wordt dan gekozen voor kitwerk in een kleur die dichtbij de kleur van het schilderwerk ligt.

 

Het afwerken van een kitlaag op glas

Is de kit naar tevredenheid aangebracht? Werk de kitlaag dan af met afwerkzeep / kitzeep en speciaal afwerkgereedschap zoals de Kitspatels van Fugenmeister! Deze kitspatels zijn ontworpen voor de professional. Ze zijn onmisbaar bij het creëren van strakke voegen. Door de juiste hoek en vorm te kiezen, kunnen nieuwe kitvoegen snel en netjes afgestreken worden. Bij het kitten van glas is het belangrijk om de kitrand minimaal een dag te laten drogen voordat u het glas weer wast.

 

Van Dijken Pro heeft jaren lang ervaring in het adviseren van de juiste producten voor beglazing- / glas afdichtingen. Heeft u vragen over beglazing- / glas kitten afdichtingen? Neemt u gerust contact met ons op.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »