Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Alles over het Ottoflex systeem

21 Apr 2020
door S. Greidanus

Alles over het ottoflex systeem  

 

De volvlakse afdichting voor binnen en buiten onder tegels, platen, keramische vloeren, marmer en natuursteen

 

Tientallen jaren lang waren sanitaire ruimtes puur functionele, vaak raamloze natte cellen voor de lichaamsverzorging. Inmiddels spiegelen badkamers de individuele smaak van  hun gebruiker weer en zijn een vast onderdeel van de architectuur. Maar niet alleen moeten ze tegemoet komen aan persoonlijke wensen, ook moeten ze volden aan extreem hoge technische eisen. Want overal waar oppervlakken in aanraking komen met water is het belangrijk dat de ondergrond optimaal wordt afgedicht. Het ottoflex systeem biedt perfect op elkaar afgestemde en gecertificeerde systeemcomponenten voor de meest uiteenlopende eisen.

 

De correcte afdichting onder tegels en platen (AIV)

De regelgeving voor de nationale normering voor het afdichten van gebouwen werd geactualiseerd in de zomer van 2017. De tot dan toe geldende DIN 18195 werd daarbij opgedeeld in 5 nieuwe normen:

- DIN 18531 – Afdichting van daken evenals van balkons, loggia’s en arcades

- DIN 18532 – Afdichting van berijdbare verkeersoppervlakken van beton.

- DIN 18533 – Afdichting van bouwdelen die met grond in aanraking komen.

- DIN 18534 – Afdichting van binnenruimtes.

- DIN 18535 – Afdichting van reservoirs en bassins.

 

Voor de afdichting van binnenruimtes met het ottoflex systeem geldt nu de norm DIN 18534. Nieuw in DIN 18534 zijn waterinwerkingsklassen’ in plaats van ‘belastingsklassen’. De tot nu toe bekende belastingsklassen worden in de norm DIN 18534 weergegeven door de waterinwerkingsklassen W1-l tot W3-1. Het ottoflex systeem met de ottoflex afdichtbaan, de ottoflex afdichtspecie, de ottoflex vloeibare folie en de aanvullende otto-chemie producten zoals ottocol M500 evenals diverse banden en machetten biedt ook voor de nieuwe waterinwerkingsklassen de passende afdichting.

 

Het Ottoflex-systeem bestaat uit diverse onderdelen die tezamen een compleet en professioneel pakket vormen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

 

Ottoflex afdichtbaan

De Ottoflex afdichtbaan is vervaardigd uit polyethyleen en extra verstevigd met dubbelzijdig speciaalvlies. Het materiaal laat geen water door en heeft een hoge praktische rekbaarheid. Daarnaast is de Ottoflex afdichtbaan scheuroverbruggend, verouderingsbestendig en onverweerbaar. Het materiaal is bovendien goed bestand tegen waterige oplossingen van bijtende stoffen als zouten, zuren en logen.

Ottoflex afdichtingpasta

Deze professionele 1-componentige afdichtingpasta is zeer geschikt voor het afdichten van compounds onder keramische deklagen, het afdichten van buitenwanden en het afdichten van massief gebouwde zwembaden en waterreservoirs. Het materiaal is scheuroverbruggend, uitstekend verwerkbaar, waterdicht (in uitgeharde toestand), dampdiffusieopen, vorst en verouderingsbestendig en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

 

Ottoflex vloeibare folie

De vloeibare folie is een van de populairste Ottoflex-producten. Het is een kunstharsdispersie op basis van butadien-styrol die een perfecte afdichting vormt tegen vocht. De Ottoflex vloeibare folie is:

 

compatibel met een breed scala aan tegellijmen en coatings zonder oplosmiddelen;

te gebruiken met silicone-afdichtingskitten van Ottoseal;

uitgerust met een zeer korte droogtijd (2 tot 3 uur) en een hoge scheuroverbrugging;

vrij van weekmakers en oplosmiddelen.

De Ottoflex vloeibare folie is ideaal als compoundafdichting in vochtige en natte ruimtes onder keramische deklagen. Het materiaal kan ook worden gebruikt op natuursteen in verwerkingen met dunne lagen.

De vloeibare folie kan worden gebruikt voor het onder handen nemen van de meest uiteenlopende ondergronden zoals gips, gipskarton, gipsvezels, pleister, gasbeton, metselwerk, steen en estrik.

 

Ottocol M500

De Ottocoll M500 is een professionele, hybride lijmkit. De M500 is waterbestendig en hecht uitstekend op nagenoeg alle ondergronden. Geschikt voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voorbeelden:

 

het spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (bijvoorbeeld aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (hard pvc, zacht pvc, glasvezelversterkte kunststof), minerale ondergronden (zoals baksteen, tegels en keramiek) en brandwerende bouwplaten (gipsplaten en dergelijke);

de carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw en scheepsbouw;

het afdichten van klimaatregel- en ventilatie-installaties;

uiteenlopende toepassingen in de bouw, zoals de trappenbouw en het lijmen van gelakt en geëmailleerd glas;

het lijmen van steen, natuursteen en keramiek;

het lijmen en afdichten van OTTOFLEX Afdichtbaan en toebehoren zoals afdichtband, afdichthoeken en afdichtingsmanchetten.

De Ottocoll M500 is een 1-componentige lijm en afdichtingskit op basis van de hybridepolymeer STPU.

De kit heeft een zeer goede hechting op talrijke ondergronden. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij waterbelasting. Het gebruiken van een primer om de hechting te bevorderen is niet noodzakelijk.

De M500 is uitermate geschikt voor spanningsnivellerende verlijmingen en dynamische belastingen.

Het materiaal is geurarm en bevat geen siliconen en isocyanaten. De M500 beschikt bovendien over een goede weers- en verouderingsbestendigheid.

De Ottocoll M500 is aanschilderbaar volgens de DIN 52452-norm. De kit is bovendien lakbaar en overstrijkbaar. Neem hiervoor wel de toepassingsaanwijzing op het technisch gegevensblad goed in acht.

De M500 kan veilig worden gebruikt in de directe nabijheid van levensmiddelen.

 

Banden

DeOttoflex afdichtband is ideaal voor het afdichten van hoekconstructies ter overbrugging van scheuren en voegen. Ook bij het afdichten van pijpdoorvoeringen en afvoerbuizen komt deze professionele afdichtband uitstekend van pas.

 

Machetten

De afdichtingsmanchet is een elastische manchet. Het product is ontworpen voor het duurzaam en waterdicht afdichten bij doorvoeren van buizen onder tegels, platen en keramische elementen in de vloer. De afmetingen bedragen 42,5 x 42,5 cm.

Demanchetten van het Ottoflex systeem zijn ideale partners bij het afdichten van een breed scala aan voegen.

 

 

Ottoflex hechtprimer

De Ottoflex hechtprimer is een primer die de hechting van kit op vloeren en wanden verbetert. De hechtprimer heeft een hoge hechtingsvastheid, ook als het aankomt op dichte en gladde ondergronden zoals geglazuurde plavuizen. Het materiaal beschikt over een zeer korte droogtijd van slechts één uur als het gebruikt wordt op niet-zuigende ondergronden.

 

Bij zuigende ondergronden is er zelfs helemaal geen sprake van droogtijd. De Ottoflex hechtprimer is geschikt met in de handel gebruikelijke tegellijmen en coatings zonder oplosmiddelen. De primer zelf bevat tevens geen oplosmiddelen.

 

Primerbewerking en hechtbrug op zuigende en niet zuigende vloer- en wandvlakken zowel binnen als buiten, voor het verplaatsen van keramische deklagen.

Geschikt voor verschillende ondergronden, zoals bijv. hydraulisch verhard cement-, kalk- en gipspleister, gipsplaten, gipsvezelplaten, tegelwerk, celbeton, kalkzandsteen, cement-, anhydriet-, magnesium en gietasfaltbodems, houtplaten, zelfverlopend materiaal voor bodemcompensatie, natuursteen, geglazuurde plavuizen, staal en glas.

Bied een goede binding met de volgende coatings en dunbedmortels op waterbasis.

 

Ottoflex diepgrondering

Bent u op zoek naar nog wat extra stevigheid? Gebruik dan ook de Ottoflex diepgrondering. Dit handige materiaal is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het verstevigen van absorberende en minder absorberende gronden. Breng de grondering aan vóór het opbrengen van acrylaatlagen.

De grondering is compatibel met in de handel verkrijgbare oplosmiddelvrije tegellijmen op gipskarton, gips- en kalkgipspleister, gipspanelen, gipsvezelplaten, beton, gasbeton, kalkzandsteen, bakstenen muren of ander metselwerk, pleisterwerk, afwerkvloeren (op basis van anhydriet of gietasfalt), panelen en uitstrijkbare of uitvloeibare egalisatiematerialen.

Ottoflex ondercoating

De Ottoflex ondercoating is bedoeld om onze Ottoflex vloeibare folie te voorzien van een grondige voorbehandeling. Het materiaal is vooral van onschatbare waarde op poreuze en sterk zuigende ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan platen van gipskarton, gipspanelen, pleisterwerk, beton, gasbeton, metselwerk, stenen, afwerkvloeren, houten spaanplaten en houtvezelplaten. Deze ondercoating bevat geen oplosmiddelen.

 

Nuttige aanvullende producten:

- Ottoseal S70

- Otto cleaner T

- Otto cleanprimer 1101

- Schilder patel

- Otto platte spuitmond  

 

Vrijblijvend advies over de voordelen van de ottoflex systeem producten?

Maak een afspraak of vraag een brochure aan via: https://www.vandijkenpro.nl/service/

Wij helpen u graag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »