Douche drain / putje

Afkitten van doucheputjes, goten en drains. Voorkom lekkages in de douche door een goede afdichting.

Lees verder...

Lees meer
Filters
SABA Wellfix
€15,00
(€18,15 Incl. btw)
Meer informatie
Sabadrain
€12,42
(€15,03 Incl. btw)
Meer informatie
Ottoseal S70
€12,35
(€14,94 Incl. btw)
Meer informatie
OTTO Primer 1227
€20,30
(€24,56 Incl. btw)
Meer informatie
Saba Wellfix mixer gun
€30,87
(€37,35 Incl. btw)
Meer informatie
OTTO Primer 1216
€10,23
(€12,38 Incl. btw)
Meer informatie
Mapei Kerapoxy set 2kg
€38,04
(€46,03 Incl. btw)
Meer informatie
Mapei Kerapoxy set 5kg
€80,75
(€97,71 Incl. btw)
Meer informatie
Mapei Kerapoxy set 10 kg
€141,99
(€171,81 Incl. btw)
Meer informatie

Douche drain / putje

Afkitten van doucheputjes, goten en drains

De invloed van water

Een drain of put krijgt in de dagelijkse praktijk best wat voor de kiezen. De wisseling van warm en koud water kan behoorlijk belastend zijn voor een voeg en op den duur leiden tot uitzetting of krimp, waardoor het voegwerk uiteindelijk krimpscheuren kan gaan vertonen. Die scheurtjes zijn aanvankelijk nauwelijks zichtbaar, maar kunnen na verloop van tijd uitgroeien tot een serieus probleem. Wat ook weleens voorkomt bij het kitten van een drain of put, is dat het kitwerk terugzakt tijdens het uitharden. Hierdoor ontstaat een hol gootje, waarin water en zeepresten blijven staan. Deze zeepresten tasten op hun beurt weer de kit aan en vormen tevens een uitstekende voedingsbodem voor ongewenste schimmels en bacteriën. Het gebruiken van de verkeerde kit verergert dit probleem natuurlijk verder en is vaak de oorzaak voor loslatende kitlagen in doucheruimtes of openbare zwembaden. 

Voorkom lekkages in de douche door een goede afdichting.

Van Dijken Pro heeft verschillende professionele afdichtingskitten voor doucheputjes, goten en drains

De  Saba wellfix is zeer geschikt voor het waterdicht afdichten van voegen in de douche en badkamer. Deze kit kunt u gebruiken voor het afkitten rondom doucheputjes, afvoerputten, drains en goten. SABA Wellfix is een zeer snelle 2-componentige lijm op basis van polyurethaan voor het vastzetten en afdichten van PVC doucheputjes tot 15 cm. De Saba Wellfix brengt u aan met een Saba Wellfix mixer gun.

Voordelen van de Saba Wellfix;

 • snel uithardend: douche gebruiksklaar binnen 2 uur
 • gebruiksvriendelijke verpakking (passende gun verkrijgbaar)
 • thixotroop na het mengen van component A en B
 • slag- en stootvast

 

De Sabadrain is een professionele 1-componenten afdichtingskit van MS-Polymeer. De Sabadrain is zeer geschikt voor het afdichten van voegen rondom RVS draingoten in sanitaire ruimtes.

Voordelen van de Sabadrain;

 • duurzaam elastisch
 • geen blaasvorming
 • reukloos in verwerking
 • bevat geen oplosmiddelen, isocyanaten en siliconen
 • hoge eindsterkte
 • in staat temperatuurschokken op te vangen
 • eenvoudig af te werken

De Ottoseal S70 is prima toegerust op het kitten van natuurstenen elementen en kan zowel binnen als buiten worden aangewend. Omdat de kit toegesneden is op het afdichten en voegen van elementen als zwembaden en ook onderwatervoegen aankan, is de Ottoseal S70 tevens een goede professionele afdichtingskit voor de douchedrain of waterafvoer in de badkamer.

De OTTOCOLL P520 is een 2-componenten lijm op basis van polyurethaan. De uithardingstijd is 45 minuten. Deze lijm is in uitgeharde toestand niet bros, maar duurzaam taai-elastisch. Hierdoor is deze 2-componentenlijm  buitengewoon goed bestand tegen schokken en stoten. Daarnaast biedt de P520 de volgende voordelen:

 • Snelle uitharding, ook bij dikke lagen
 • Geen volumeverlies bij de uitharding
 • Uitstekende hechting op metalen

Aandachtspunten bij kitwerk voor drain en put

 • Maak gebruik van de juiste primer. Drains zijn meestal van RVS en putjes vaak van kunststof. De Primer 1216 is een geschikte primer voor zowel metalen als kunststoffen. Deze primer zorgt voor goede hechting.
 • Let er verder op dat de voeg goed vol gezet wordt. Zo voorkomt u dat er tussenruimten ontstaan waarin schimmels, vocht en bacteriën zich kunnen ophopen.

Het voordeel van de professionele sanitairkitten van Saba en Ottoseal is dat ze lekkage- en schimmelproblemen weinig kans bieden mits het materiaal goed en zorgvuldig wordt aangebracht.

Wilt u meer informatie over het kitten van drains en putten? Neem dan contact met ons op.

Douche drain / putje
Lees meer