Kitten en lijmen voor in wellness en zwembaden

 

Speciale afdichtingskit zwembaden

Afdichtingen rondom en in zwembaden zijn een van de moeilijkste voegafdichtingstoepassingen.

Dit heeft alles te maken met de blootstelling aan chloor, schoonmaakmiddelen, UV-belasting en schimmels. Daarnaast worden de kitvoegen onder water continu belast door water en hoge concentraties chloor.

Lees verder...

Lees meer
Filters

Kitten en lijmen voor in wellness en zwembaden

De Ottoseal S18 wordt vooral gebruikt voor het afdichten van zwembaden en elastische vervoegingen aan de zwembadoverloop. Het is dus de ideale partner voor het kitten van uw binnen- of buitenbad.
Let er wel op dat de S18niet geschikt is voor zwembaden van natuursteen, marmer en aquaria. Voor marmer en natuursteen bevelen wij de S70 of de S140 aan. Voor het kitten van aquaria kunt u de Ottoseal S28 gebruiken.

Nuttige aanvullende informatie

Voor voegen onder water moet aan enkele voorwaarden worden voldaan om een optimale hechting te garanderen: de voegbreedte zou idealiter 10-15 mm en de voegdiepte, ingekort door een geschikte rugvulling, 8-10 mm moeten bedragen.

Voor het voegwerk dienen de voegranden zorgvuldig van losse en stoffige verontreinigingen te worden ontdaan. Bovendien moeten de voegflanken droog zijn, omdat een vochtheidsfilm op de oppervlakte net als een scheidingsmiddel werkt. De voegranden kan men het beste afplakken. Daarna moeten minerale, zuigende voegflanken met OTTO Primer 1218 worden voor behandeld, welke onverdund met een kwastje op de flanken wordt aangebracht. Na het ventileren van de grondering en het opspuiten van OTTOSEAL S18 moet het afdichtingsmateriaal binnen ca. 6 minuten, voordat huidvorming inzet, met behulp van afwerkzeep bevochtigd gereedschap worden afgereid.

Het (opnieuw)-vullen van het bassin dient op zijn vroegst twee weken na het voegen met OTTOSEAL S18 te gebeuren.

Nadat het afdichtingsmateriaal geheel is uitgehard, dient gelijk bij de eerste vulling van het bassin met water, chloor te worden toegevoegd waarbij in de eerste 2 dagen een stoot-chlorering van 2 mg/l dient plaats te vinden. De pH-waarde dient gedurende deze tijd tussen 7,0 en 7,2 te worden ingesteld, om een zo hoog mogelijke effectiviteit van het desinfectiemiddel te bereiken. Bij het verdere gebruik dient de concentratie van vrij chloor bij 0,3-0,6 mg/l (whirlpools 0,7-7,2) te liggen. De watercirculatie dient zo te worden ingesteld, dat het water voortdurend over de bovenrand van het bassin loopt. Alternatieve procedés, zoals UV-bestraling of ozonisatie, hebben geen voldoende depotwerking, om een schimmelbesmetting tegen te gaan.

 

De kleur adriablauw is enkel voor de OTTOSEAL S70 / S140 uit voorraad leverbaar. Voor natuursteen toepassingen in natte omgevingen staat een uitgebreid OTTOSEAL S70 / S140 kleurenpalet S70 / S140 ter beschikking.

  

Hiermee bent u verzekerd van een optimale bescherming van uw zwembadwellness of sauna.

 

Vrijblijvend advies

Maak een afspraak via: https://www.vandijkenpro.nl/service/

Wij helpen u graag.

 

 

Kitten en lijmen voor in wellness en zwembaden
Lees meer