Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Uw gegevens

Speciale afdichtingskit voor zwembaden

21 Apr 2020
door S. Greidanus

Speciale afdichtingskit voor zwembaden.

Afdichtingen rondom en in zwembaden zijn 1 van de moeilijkste voegafdichtingtoepassingen.

Dit heeft alles te maken met de blootstelling aan chloor, schoonmaakmiddelen, uv belasting, meeldauw en schimmels. Daarnaast worden de kitvoegen onder water continue belast door water en hoge concentraties chloor.

 

De Ottoseal S18 wordt vooral gebruikt voor het afdichten van zwembaden en elastische vervoegingen aan de zwembadoverloop. Het is dus de ideale partner voor het kitten van uw binnen- of buitenbad. Let er wel op dat de S18 niet geschikt is voor zwembaden van natuursteen of marmer en aquaria. Voor marmer en natuursteen bevelen wij de S70 of de S140 aan. Voor het kitten van aquaria kunt u de Ottoseal S28 gebruiken.

 

Nuttige aanvullende informatie

 

Voor voegen onder water moet aan enkele voorwaarden worden voldaan om een optimale hechting te garanderen: de voegbreedte zou idealiter 10-15 mm en de voegdiepte, ingekort door een geschikte rugvulling, 8-10 mm moeten bedragen.

Voor het voegwerk dienen de voegranden zogvuldig van losse en stoffige verontreinigen te worden ontdaan. Bovendien moeten de voegflanken droog zijn, omdat een vochtheidsfilm op de oppervlakte net als een scheidingsmiddel werkt. De voegranden kan men het beste afplakken. Daarna moeten minerale, zuigende voegflanken met OTTO Primer 1218 worden voor behandeld, Welke onverdund met een kwastje op de flanken wordt aangebracht. Na het ventileren van de grondering  en het opspuiten van OTTOSEAL S18 moet het afdichtingmateriaal binnen ca. 6 minuten, voordat huidvorming inzet, met behulp van afwerkzeep bevochtig gereedschap worden afgereid.

Het (opnieuw)-vullen van het bassin dient op zijn vroegst twee weken nat het voegen met OTTOSEAL S18 te gebeuren.

Nadat het afdichtingmateriaal geheel is uitgehard, dient gelijk bij de eerste vulling van het bassin met water chloor te worden toegevoegd, waarbij in de eerste 2 dagen een stoot-chlorering van 2 mg/l dient plaats te vinden. De pH-waarde dient gedurende deze tijd tussen 7,0 en 7,2 te worden ingesteld, om een zo hoog mogelijke effectiviteit van het desinfectiemiddel te beriken. Bij het verdere gebruik dient de concentratie van vrij chloor bij 0,3-0,6 mg/l (whirlpools 0,7-7,2) te liggen. De watercirculatie dient zo te worden ingesteld, dat het water voordurend over de bovenrand van het bassin loopt. Alternatieve procedés, zoals UV-be-straling of ozonisatie, hebben geen voldoende depotwerking, om een schimmelbesmetting tegen te gaan.

 

De kleur adriablauww is enkel in OTTOSEAL S70 / S140 uit voorraad leverbaar. Voor natuursteen toepassingen in natte omgevingen staat een uitgebreide OTTOSEAL S70 / S140 kleurenpallet te S70 / S140 beschikking.

  

Hiermee bent u verzekerd van een optimale bescherming van uw zwembad, wellness of sauna.

 

Vrijblijvend advies

Maak een afspraak via: https://www.vandijkenpro.nl/service/

Wij helpen u graag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »